HTML

DIEGO SC tenisz

Az Diego SC tenisz szakosztályának blogja. Eredmények, riportok, események az egyesület életéből.

Linkblog

Friss topikok

Forró hétvégén Endrődy tarolt Kispesten

2012.07.02. 00:22 blazerody

Számunkra legszebben végződött a hétvégén rendezett és az egyik legnagyobb tradícióval rendelkező másod- és harmadosztályú felnőtt férfi verseny a huszadik Kispest Kupa, hiszen mindkét osztályban Endrődy Máté szerezte meg a győzelmet.

20 éve minden év júliusának első hétvégéjén rendezik a GANZ-MINOREX teniszpályáin ezt a nagy hagyományú versenyt. A rettenetes kánikulában sokan inkább a Balaton partot választották, de még így is szokatlanul szép számú és erős mezőny vágott neki a szombati küzdelmeknek. A pályán 45 fokos hőség, árnyékban 38 fok, de a fiúk nem pihentek. Három indulónk közül Fenyősi Zeze és Molnár Beni 1-1 győzelemmel és 1-1 vereséggel csak a legjobb 8 közé tudott bejutni az F3-as főtáblán, de Endrődy Máté remek formában, első 3 mérkőzésén mindössze 4 gémet veszítve előbb a harmadosztályú, majd a másodosztályú verseny főtábláján is elődöntőbe jutott. Vasárnap aztán jóval nehezebb dolga akadt, hiszen az F2-es elődöntőben csak döntő játszmában 6/2 3/6 6/2-re tudta felülmúlni a hektikusan játszó, de előző nap az első kiemeltet is búcsúztató Csóka Balázst. Ezután az F3-as elődöntőben tudta legyőzni a remekül és agresszíven teniszező Szabó Györgyöt 6/3 6/3-ra. Így mindkét számban döntőbe került, ahol Kecskeméti Sándor várt rá, aki Mátéhoz hasonlóan F2-ben és F3-ban is végigverte az indulók másik felét. Máté tartozott Sanyinak a múlt hétről az esztergomi F3-as versenyről, ott ugyanis szintén ők vívták a döntőt és Máté akkor nagyon szoros csatában meccs-tiebreak-ben vesztett. Most azonban kamatostul megadta tartozását, hiszen az F2-es döntőben 6/3 6/3-ra, az F3-as döntőben pedig 6/4 6/4-re bizonyult jobbnak a remek hetet kifogó, félelmetesen adogató balkezes játékosnál.

mate_sanyi_kupa_kicsi.jpg

Máté mindkét napon veretlen maradt és mind a 7 győzelmét fegyelmezett, koncentrált játékának és agresszív pörgetéseinek köszönhette. Remek formájára jellemző, hogy az elmúlt 10 felnőtt férfi mérkőzéséből mindössze egyet veszített el. Gratulálunk! Reméljük a sikerek folytatódnak a legnagyobbak között is.

Szólj hozzá!

Címkék: fenyősi endrődym molnárb

A bejegyzés trackback címe:

https://ftctenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr584623016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása