HTML

DIEGO SC tenisz

Az Diego SC tenisz szakosztályának blogja. Eredmények, riportok, események az egyesület életéből.

Linkblog

Friss topikok

4-7. heti verseny eredmények – Szabadhegy, Lakatos, Dobák és Proszkurin is aranyat hozott

2012.02.23. 19:46 blazerody

Jó kezdés után remek folytatás! A megszokott nevek mellett új fradista győztest is találunk a múlt heti versenyek legjobbjai között. Nézzük a legfontosabb eredményeket sorban!

Január végén született az első szebb siker. A kiemelt kategóriás Fortuna kupán a serdülők mezőnyében Szabadhegy Dani villogott. Előbb Dívós Dominiket verte 6/3 6/0-ra, majd Fouraev Ádámot. Az elődöntőben a ranglista 6., esélyesebb Füle Mátyás is behódolt Yetinek 6/4 7/6-ra. Danit csak Zeljenka Martin tudta megállítani a torna utolsó meccsén 6/1 6/2-vel. A páros még jobban sikerült, hiszen a két egyéni legjobb Szabadhegy és Zeljenka az első kiemelt Kotormán-Füle duót is könnyedén győzte le 6/2 6/3-ra és megnyerte a trófeát.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Február elejére is jutott egy érem, ugyanis Szebeni Dani a Europe Tenisz Centrumban  egy F16-os körmérkőzéses versenyen szerzett bronzot. A következő héten aztán megint született egy bronz és ismét Dani révén, aki ezúttal a Normafa Kupán küzdhetett a döntőbe jutásért, és az elődöntőben csak a későbbi győztes Májer Tamástól kapott ki.
 
 
 
 
Proszkurin Dániel csak ebben a hónapban igazolt az egyesülethez és máris remekül mutatkozott be egy kisebb tornán. A serdülők között rendezett körmérkőzéses versenyen, a Normafa Kupán nem talált legyőzőre és megnyerte első versenyét, amin FTC színekben indult.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ezalatt nem tétlenkedett Dobák Bálint sem, aki a Park Kupán indult. Bálint ismét bizonyította, hogy a korának megfelelő F10-es versenyeket már kinőtte, hiszen fölényesen – a 4 mérkőzése alatt mindössze 5 gémet veszítve – győzte le mind a 4 ellenfelét. A döntőben is csak 1 gémet hagyott vigaszként vetélytársának. A következő héten aztán belekóstolhatott az F12-es korosztályba is és ott is bizonyította, hogy még sokra viheti. Előbb lenullázta elsőkörös ellenfelét, majd megszerezte első komolyabb skalpját, hiszen a 2. kiemelt, ranglista 22. Knapp Mártont is hazaküldte egy szép 6/4 6/3-mal. Az elődöntőben is szoros meccsen – 4/6 2/6 – maradt csak alul Buzonics Dominik ellen és így megszerezte első F12-es érmét. Ugyanitt az F10-es mezőnyben is elindult, ahol szintén szépen szerepelt és a döntőben szintén Buzonicstól kapott ki döntő szettben 1/4 4/1 5/10 arányban. Bálint, ha szépen fegyelmezetten dolgozik tovább még sok szép pillanatot okozhat a FTC-Diego lobogónak! Drukkolunk neki.
 
 
Talán a legszebb FTC szereplést mégis a Grand Slam Parkban rendezett ifjúsági verseny hozta. A 32-es főtáblán 4 versenyzőnk is indult. Az első körben Proszkurin Dani egy sima 6/2 6/1-es győzelemmel zárkózott fel a többiekhez, akik erőnyerők voltak, így a 16 között 4 Dánielünk Lakatos, Szabadhegy, Szebeni és Proszkurin Dani képviselhette egyesületünket. A 8 között már feleződött a remény, hiszen Szebeni 6/4 6/4-gyel, míg Proszkurin 6/1 6/2-vel vérzett el. Lakat simán 6/2 6/0-lal, a serdülő OB-re az ifjúsági mezőnyben készülő Yeti viszont hatalmas küzdelemben, meglepetést okozva, a 2. kiemelt Májert kiverve 6/2 3/6 10/6-tal jutott a 8 közé. A negyeddöntőkben is maradt a lendület az fradista fiúkban. Lakatos továbbra is fölényesen menetelt és mindössze 3 gémet veszített Hevesi ellen. Szabadhegy Dani viszont rajta is túltett, hiszen a soproni Szekeres Dávidot 6/0 6/0-ra győzte le. Lehet, hogy házidöntő lesz? Ehhez Lakat meg is lépte, amit neki kellett és lazán 6/0 6/1-re verve Budinszkyt bejutott a döntőbe. Yetinek ez nem sikerült, mert a néha sokat hibázó szekszárdi Pató Balázs ezúttal remek napot fogott ki és 0/6 4/6-tal meghiúsította a zöld-fehér döntőt. Szerencsére Lakat elégtételt vett minden fradi-verőn! Hevesi után a két FTC-Diego-s versenyzőt kiverő Pató Balázst is legyőzte a döntőben 6/3 6/2-re és megnyerte a tornát. Hajrá fradi, go-go Diego! Csak így tovább a következő hetekben is!

 

Szólj hozzá!

Címkék: lakatos szebeni szabadhegy dobák versenyjelentések proszkurindani

A bejegyzés trackback címe:

https://ftctenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr64188005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása