HTML

DIEGO SC tenisz

Az Diego SC tenisz szakosztályának blogja. Eredmények, riportok, események az egyesület életéből.

Linkblog

Friss topikok

Bozsik ma tovább menetelt

2011.11.20. 23:53 blazerody

Három férfi versenyzőnk is indult a hétvégi Metro Fehér Sport F1-es 100 ezer forint összdíjazású férfi versenyen. Bozsik Attila és Kaibinger Máté mellett Montvai Gábor is a 32-es főtábla résztvevője volt. A 16 közé jutásért Montvai teljesítette a kötelezőt és legyőzte Varga Bálintot. Sajnos Attila és Máté egymás ellen kezdett az első kanyarban, így egy FTC-Diegosnak biztosan búcsúznia kellett. Ezúttal Bozsik volt a jobb és 7/5 6/0-lal diadalmaskodott.

A 8 közé jutásért Montvainak a kőszegi Enyedi János állta útját 6/3 6/3-mal legyőzve szuperligás játékosunkat. Maradt tehát egyedüli reményként Attila, aki a ranglista 36. helyén álló, hazai pályán játszó Kalázdi Csabával nézett farkasszemet.

Attila hozta a szuperligás meccseken tőle megszokott kitartó, állhatatos, lélekben rendkívül stabil játékot. A mérkőzés elején Kalázdi volt az agresszívebb és 3-1-re meglépett, de Attila nagyon kellemetlen fonák nyesésekkel, rövid kereszt tenyeresekkel és rövidítésekkel szedte szét ellenfele játékát és emellett hatékonyan semlegesítette Kalázdi gyors adogatásait. Keményen küzdött, védekező ütéseit kellemetlen helyekre játszotta vissza, nem csoda, hogy kiegyenlített. Az első szett nagyon szoros végjátékában Kalázdi 5-5-nél brékelt, de Atesz az utolsó pillanatban még erre is tudott válaszolni egy vissza-brékkel. Következhetett a rövidítés. Kalázdi egy minibrékkel 4-2-re meglépett, ám a térfél csere után egy fontos pontot szélesre ütött. A bíró bent látta a labdát, de Kalázdi rendkívül sportszerűen Attilának adta a pontot. Bozsik élt is a lehetőséggel és 7/5-re megfordította a rövidítést. A szoros csata és a fordulat erős lelki törést okozott Kalázdinak. Ezt Attila is érezte, és mentálisan erős maradt, nem engedte ki kezéből az előnyt és 3-0-ra meglépve, majd végig stabilan, okosan játszva 6-2-re megnyerte a mérkőzést. A mellékelt kis videon részleteket láthattok a meccsből.
A negyeddöntőben ellenfele a remek formában lévő, első kiemelt Nagy Péter lesz, aki élete legjobb szereplésein van túl, döntős volt az magyar bajnokságon és az elmúlt egy hónapban két nemzetközi versenyen is sikeresen vette az akadályokat és 3 ponttal feliratkozott az ATP világranglistára is.
Drukkolunk Attila!

Szólj hozzá!

Címkék: bozsik edzőink

A bejegyzés trackback címe:

https://ftctenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr103399464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása