HTML

DIEGO SC tenisz

Az Diego SC tenisz szakosztályának blogja. Eredmények, riportok, események az egyesület életéből.

Linkblog

Friss topikok

Felnőtt Fedettpályás Budapest Bajnokság 2012 - szebb nem is lehetne

2012.03.11. 21:04 blazerody

Óriási FTC-Diego házi-döntő lett a hétvégi Fedettpályás Budapest Bajnokságon férfi fináléjából. De haladjunk szépen sorban a történtekkel péntek délutántól!

A nők kezdték a küzdelmeket. Egyesületünk első fellépője, Kelemen Andi nagyon szoros meccset játszott a későbbi döntős Stollár Fannival, de alulmaradt 7/5 6/3 arányban. A férfiaknál Balla Peti bemelegítésként jó ellenfelet kapott a Fagyas-Diegos - régen szebb napokat is megért korosztályos játékos - Helmes Péter személyében. Helmes nehezen rázódott játékba és ezt Balla kihasználta, így gyorsan 6/1 lett az első szett. A második aztán szorosabbra sikeredett Balla hibái és Helmes javuló formája miatt, de Balla így is 7/5-re hozta a játszmát és a 16 közé jutott. A 2. pályán Endrődy Máté próbálkozott ugyanezzel, de őt Berezvai Kolos megállította 6/1 6/3-mal. Máté - bár fegyelmezetten tartotta a megbeszélt taktikát és szinte végig irányított - gyorsaságban és erőben még elmarad a férfi mezőnytől, annak ellenére, hogy egyre közelebb kerül az elsőosztályú játékosokhoz. Az esti programban Madarász Geri simán 6/1 6/1-re verte Tóth Wessely Tamást és szintén a 16 közé jutott.

Szombaton is a nők kezdtek, és nem is rosszul. Barta Dana döntő szettben megizzadva verte a Metro-s Császár Katalint (4/6 7/6 6/2), míg Szentes Réka 6/3 6/4-gyel jutott túl Vadászy Noémin. Így két versenyzőnk várhatta a folytatást a legjobb 8 között. Ott azonban sajnos mindketten elvéreztek. Danát a későbbi ezüstérmes - és Kelmen Andit is búcsúztató - Stollár Fanni 6/3 6/3-mal, míg Rékát Szerencsés Eszter egy szoros 6/3 7/5-tel ütötte el a további küzdelmektől.

A férfiakban viszont maradtak reményeink. Balla Petire első kiemeltként egy kicsit nagyobb nyomás nehezedett, és ez meg is látszott következő meccsén, amikor csak nagyon szoros harcban (7/6(3) 7/6(2)) győzött a fiatal tehetség és régebbi klubtárs Kalocsa Bence ellen. Az alsó ágon Madárnak sem volt sokkal könnyebb dolga a másodvirágzását élő Horváth Henrik ellen, de azért 7/5 6/4-re ezt is behúzta Geri, így maradt mindkét FTC-s a 8 között. A négy közé jutásért Balla már 3 szettre kényszerült, de nem kegyelmezett második MTK-s volt klubtársának sem. Kaszás Beni - bár könnyedén vette el az első szettet 6/1-re - tudhatta, hogy Balla nem fogja egykönnyen megadni magát. Így is lett és Peti behúzta a következő két játszmát 6/3 6/4-re és az elődöntőbe verekedte magát. Madarász Geri könnyebben végzett. Némi aggodalomra adott okot, hogy ellenfele Ágoston Gyuri mostanában szebbnél szebb férfi és junior trófeákat gyűjtött be, de ezúttal nem tudott meglepetést okozni és Madarász 6/2 6/3-mal bebiztosította második érmünket is és szintén elődöntőbe jutott. Most már merész reményeket kezdtünk szövögetni a zöld-fehér döntőről, hiszen vasárnap reggel ehhez Balla Péternek Toronyi Eriket és Madarász Gergőnek Csontos Balázst kellett legyőznie. Azt hittük mindkettő izgalmas lesz, de szerencsére Csontos Balázs kicsit szétszórtan teniszezett és láthatóan - különösen az első szettben - nem nagyon tudott rátalálni a Madarász-féle pörgetések ellenszerére, és Geri elég gyorsan 6/0 6/4-gyel fényesített egyik érmünkön.

Péternek viszont sehogyan sem akart összejönni végre egy könnyű meccs, hiszen Toronyi elcsente az első szettet 6/3-ra a sokat hibázó FTC játékostól. Balla érthetetlen módon fonák oldalról is Toronyi tenyeresét bombázta és labdái rendre szélesek lettek. A folytatásban Peti azonban összeszedte magát és remekül adogatott. Emellett a végletekig erőltetett fonák egyenesekből végre egyre többet tudott nyerőre váltani. Egyre jobban megnyugodott, megnyerte a második szettet 6/3-ra, és lehetett érezni, hogy semmi nem állhatja útját a Madarász elleni döntőjének. Így is lett, hiszen a harmadik szett 6/2-vel már azt sugallta, hogy Balla fejben már a döntőben jár, ahol majd a balkezes Madarász ellen különösen jól fognak jönni az elődöntő végére tökéletesen beállított fonák egyenes támadások.

A vasárnap délutáni FTC-Diego házi rangadó remek színvonalat hozott. A bajnokság két legjobb formában lévő játékosa remekül szórakoztatta a maroknyi szurkoló sereget. Az első 16 játékban senki sem tudta elvenni ellenfele adogatását. Ezt Balla Peti erősen és pontosan megütött első szerváival direkt pontokként, míg Madár agresszív kick szervái utáni kemény tenyeres pörgetésekkel érte el. Az első szett döntő játékában mindkét félnél egyre több lett az önhiba és 5-3-nál Peti újabb unforced-ja végzetesnek bizonyult, és 3 szettlabdához juttatta Madárt, aki 7/4-re behúzta a rövidítést. A folytatás is magas színvonalú volt. Feltűnt, hogy mindketten remekül variálták a támadásokat nyesésekkel is és 2-2-ig nem is volt break. Ott azonban fordult a világ és Madarász megnyitotta a break-inváziót. Innentől képtelenek voltak hozni a szervagémeket. A 9. játékban 4-4-nél Balla végre elkapta a fonalat és egy winnerrel és két remek szervával hozta a gémet. Úgy látszott ez a játszma már az övé, de ekkor Geri rátett egy lapáttal és a következő hosszú gémben (négyszer volt egyenlő az állás) 4 nyerőt is ütve, 5-5-re egyenlített. Ekkor Peti elbizonytalanodott  - és mintha a kedvét is szegte volna Madár két szerencsés labdája is - és 15-re elbukta az adogatását. Azt hittük innen nincs visszaút, Madárnak csak ki kellett szerválnia a meccset. Peti nem így gondolta és 2 remek támadó ütéssel kikényszerített hibával és egy nyerővel újra fellángolt és kiharcolta a második tie-break-et. A rövidítésben Madár jobban koncentrált. Peti kettős-hibával, míg Madár egy jó szervával és egy nyerővel nyitott. A 3-0 rányomta bélyegét a végjátékra, és 6-1-nél Madarász egy nagyszerű támadással beváltotta első mérkőzéslabdáját. Talán a kiélezettebb elő-meccsek okozták, de tény, hogy a két fontos tie-break-re már nem tudott Balla úgy összpontosítani, ahogy kellett volna, míg Madarász végig éles maradt, és ez a minimális különbség döntött ezúttal a fiatalabb javára.

Köszönjük nekik a két szép érmet! Gratulálunk minden résztvevőnek!

Végezetül az ínyencek kedvéért álljon itt a mérkőzés statisztikája:

Balla Péter6/7 6/7Madarász Gergő
79total services98
68%1st service %68%
2aces4
3double faults5
81total points won96
23winners28
29forced errors30
39unforced errors28
15unreturned services16
61%1st service points won67%
50%2nd service points won62%
38%receiving points won44%
3/12break points3/5
18won rallies 0-3 sec11
50won rallies 3-10 sec53
8won rallies 10-20 sec15
0won rallies over 20 sec6

 

Szólj hozzá!

Címkék: kelemen szentes barta balla madarász endrődym

A bejegyzés trackback címe:

https://ftctenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr584310433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása