HTML

DIEGO SC tenisz

Az Diego SC tenisz szakosztályának blogja. Eredmények, riportok, események az egyesület életéből.

Linkblog

Friss topikok

Felnőtt Fedettpályás Magyar Bajnokság 2012 - havas vasárnap nagyravágyó reményekkel

2012.02.04. 21:53 blazerody

Remekül sikerült számunkra az OB első két napja, hiszen minden versenyzőnk beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Egész kellemes körülmények között rendezte meg idén a versenyt a szövetség. Az Építők 3 pályás courtsol borítással ellátott centruma legalább a játékosoknak optimális feltételeket nyújtott, sőt talán a nézők is egy kicsit kedvezőbb feltételekkel közelíthették meg a pályákat, mint az általában megszokott felfújt sátras pályákon. Az extrém hideg külső hőmérséklet ugyan megoldhatatlan feladat elé állította a csarnok radiátorait, de ezt leszámítva nem lehetett nagyobb panasz a körülményekre.

A női főtáblán Barta Daniella az első fordulóban Féderer Beát búcsúztatta ezzel elvégezve a kötelezőt, és a 16 közé jutott. Ráadásul az eredmény sokat sejtetett (6/0 6/0), és ígéretesnek tűnt a nyolc közé jutáshoz, de sajnos másnap reggelre nem maradt sok az előző napi lendületből, hiszen Dana az első 20-25 percben nem nagyon találta a pályát Göböl Edina ellen, akit pedig korábban már egyszer legyőzött. A mérkőzés második szakaszában kicsit feljavult Daniella játéka, de ellenfele ekkor már nagyon magabiztosan játszott és simán nyert. Ne keseregjünk azonban a vereségen, hiszen Dana így is jócskán előrelép majd a ranglistán ezzel az első körös győzelemmel.

A férfiaknál álomszerűen alakultak a dolgok. Madarász Gergő magához képest nem játszott csúcsformában, de ez is elég volt Gerendy Mátyás ellen a 6/4 6/2-hez. Balla Peti alig félóra alatt végzett Konorót Péterrel és még az sem zavarta meg a játékban, hogy Konorót néhol már súrolta a komolytalanság határát. Ennek megfelelően 6/0 6/0 lett az eredmény az FTC játékosának javára. Barta Ödire várt a feladat, hogy beteljesítse egyesületünk tökéletes első-körös mutatóját és ő nem okozott csalódást és az esti programban legyőzte Kalocsa Bencét 6/3 6/4-re. Ez négyből négy akárhogy is nézzük! Dagadó mellénnyel várhattuk a szombati fordulót, de ugyanakkor egy kicsit szerényebben is, hiszen tudtuk, hogy a nyolc közé kerülésért már mindenkire keményebb feladat várt.

Szombaton a legrosszabb lapot Madár kapta, mert szűk 2 hónapon belül harmadszor kellett megmérkőznie a hazai mezőny egyik legjobbjával, Filipenkó Viktorral. Geri legutóbb már közelebb került a megoldáshoz, de ezúttal nem sikerült még egy lépcsőfokot feljebb lépnie és a különbség megmaradt, Vitya 6/3 6/4-re nyert. A diadalhoz -Gergő szavaival élve -a módszer már megvolna, most már csak végre kéne hajtani... Szerintünk a jövőben biztosan lesz még rá alkalom!

 

 

Balla Petire is kellemetlen ellenfél várt, hiszen az egyre stabilabban és magasabb szinten játszó Ágoston fivérek közül Gyurival éppen az elmúlt héten a Fortuna salakos pályáján égette meg magát Peti. Itt most, gyorsabb borításon, a nyolc közé kerülésért Ferit kellett legyőznie. Peti most nem követte el azt a hibát, hogy kissé alábecsülje ellenfele képességeit és végig fegyelmezetten, de kellően agresszíven osztogatott. Volt türelme pontosan, ziccerig kidolgozni a pontokat és kiválóan váltott ritmust a legjobb pillanatokban. Attól sem jött zavarba, hogy a remekül védekező Ágoston Feri nagyon szoros második szettre késztette. Balla a legfontosabb pillanatban 5/5-nél egy hosszú gémben elvette Feri adogatását, majd ellentmondást nem tűrve, kegyetlen adogató játékkal fejezte be a meccset és jutott a negyeddöntőbe.

Barta Balázs Ödön sem sokáig ülhetett a pénteki babérokon. A nála sokkal magasabban jegyzett Gödry Botond várt rá. Kettejük mérkőzéséből nagyon kemény és szoros meccs kerekedett, melyben sajnos néha több szerep jutott a sétáló-bírónak és a vonalaknak, mint kellett volna. Szinte csak az a játékos tudott pontot ütni, aki az ellenfél térfelének közepén tudta befejezni a labdamenetet, mert a többi, jól helyezett labda mind megkapta a hangos OUT! kommentet. Ödi azonban valamivel kevesebbet foglalkozott az ellenfél "szemüvegével" és leginkább kiválóan és kiismerhetetlenül variált, erős adogatásainak köszönhetően -mellyel Botond a meccs végéig nem tudott mit kezdeni - az első szett után a második szett tie-break-jét is behúzta. A legjobb nyolc között így két versenyzőnknek is drukkolhatunk. Balla Peti vasárnap 10 körül, majd utána Ödi nem előbb, mint 11.30 lép pályára. Szorkoljunk értük!

Az idei OB nagy meglepetése és kellemes színfoltja pedig ajándékként az esti programban került elő a kalapból. Kisgyörgy Gergő ugyanis nevezett a páros versenyre és tanítványával Madarász Gergővel nem csak szárnypróbálgatásra jöttek. Az előző évi Magyar Bajnokságon elért ezüst érmük tanusította, hogy idehaza nem sok ellenfelük akad. Ezt hamar be is bizonyíthatták. Már pályára lépésük előtt szerencséjük volt, hiszen a Kalázdi-Magó kettős betegség miatt feladta az első kanyart. A legjobb nyolc között viszont rögtön a 3. kiemelt Enyedi-Filipenkó páros várt rájuk. A két Gergő rendkívül színvonalas és szórakoztató páros-játékot produkált. Azt mondanunk sem kell, hogy egykori ATP világranglistás versenyzőnk olyan szervákkal rukkolt elő, hogy napjaink kissé szerényebb egyéni mezőnyéhez szokott ellenfelei, néha csak egy csendes: "hát, igen..." kommenttel nyugtázták vezetőedzőnk 8 foghatatlan bombáját. A centikre a háló fölött süvítő "ritörnök", a parázs röpte-csaták és a fair játékszellem okán adva volt a kivételes szórakozás az egykori Davis-kupa játékosunk hírére összegyűlő maroknyi szurkoló tábornak. Nem volt így az sem meglepetés, hogy ilyen körülmények mellett Madár is lelkesen játszott, és egyéni mérkőzésén még hiányosságának mutatkozó adogatásai most erősségévé változtak, olyannyira, hogy egyetlen egyszer sem engedte szerváját elvenni, sőt mindkét szettet szoros állásnál, nagy nyomás alatt magabiztosan adogatta ki. A vége 6/4 7/5 lett, és ilyen skalp és színvonal után akármi történhet a holnapi elődöntőben. Aki szeretné, megnézheti őket vasárnap 16 óra körüli kezdéssel!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ftctenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr194066583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása