HTML

DIEGO SC tenisz

Az Diego SC tenisz szakosztályának blogja. Eredmények, riportok, események az egyesület életéből.

Linkblog

Friss topikok

46. heti versenyek – Bozsiknak a bravúr már nem sikerült, Yeti párosban alkotott

2011.11.22. 16:30 blazerody

Kezdjük a hétvégi versenybeszámolókat ott, ahol abbahagytuk. Bozsik Attilának nem sikerült a bravúr és remek szereplésére Nagy Peti (ATP 1274.) tett pontot, ugyanis egy könnyű és egy nehéz szettben, 6/0 6/4-re legyőzte az FTC-Diego játékosát. Attila így is várhatóan 10 helyet javít ranglista helyezésén és lassan kezdi megközelíteni azt az elit mezőnyt, ahol neki reálisan helye lenne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Utánpótláskorú játékosaink is porondon voltak a hétvégén. Nézzük először a legidősebbeket. F16-ban Lakatos Dani első kiemeltként, két győzelem után csak az elődöntőben kapott ki a későbbi győztes F14-es korosztályos válogatott Rendek Gergőtől 6/2 6/3 arányban. Dohányos Zoli kihullott az első körben, de Szebeni Daninak sikerült egy mérkőzést nyernie és az így megszerzett 8 ponttal legalább 50 hellyel jöhet feljebb a serdülő ranglistán.
Az F14 korcsoport kiemelt 1. kategóriás versenye rendkívül erős mezőnnyel és 3 fradi teniszezővel indult. Szebeni Dani csak a selejtezőre fért fel, de ott remekül küzdve 6/2 6/2-re legyőzte a nála magasabban rangsorolt Kápolnási Norbertet és felkerült a főtáblára, ahol még a zalaegerszegi Füle Mátyást is megizzasztotta, de 1/6 4/6 arányban alulmaradt.
 
 
 
 
 
Nyert viszont Szabadhegy Yeti Dániel és Fenyősi Zeze Zoltán is, így a 16 között 2 fiúnk várhatta a folytatást. Szabadhegy Daninak volt a legtöbb esélye magasra jutni és ő bizonyította is, hogy sokra hivatott és remek formában van, mindössze 1 gémet engedélyezett a ranglista 20. DeRossi Marcellnek. Zezének viszont sok volt a lista 7. kaposvári Kotormán Ákos, így a legjobb 8 között Yeti egyedüli fradistaként lépett pályára. Jól is indult minden a Szebeni Daninkat búcsúztató Füle Mátyás ellen, hiszen 6/4-re hozta az első szettet, de a zalai srác fordított és a következő két szoros szettben 6/3 6/4-re nyert. A mieink párosban vigasztalódhattak és remek szerepléssel zárták a mozgalmas hétvégét. Az utánpótlásnál kiemelt fontosságú a páros, hiszen a kombinált pontszámítás miatt a páros eredmények is emelik a ranglistapont átlagát. Fenyősi Zoli elődöntős volt Piros Zsombor oldalán, míg Szabadhegy Dani, Vajai Mátéval párban, az első kiemelt Füle-Kotormán duót is kiverve, csak a döntőben kapott ki egy végsőkig kiélezett meccsen a Marozsán-Zeljenka párostól 6/4 7/5 8/10-re. Szép volt fiúk!
 
 
 
 
 
 
 
 
Yetinek így sem kell szomorkodnia, hiszen a hétvégén szerzett 60 egyéni, 120 páros ponttal és a 3 bónuszponttal valószínűleg feljön a 13. helyre az országos rangsorban, és leszakítja az őt üldöző riválisokat, ami majd a korosztályt váltók kiesésekor januártól lesz nagyon értékes.
 
A legkisebbeknél F12-ben Proszkurin Dávidnak ismét egy kis szerencse jutott, hiszen a nagyon erős és népes mezőnyből a legalacsonyabban rangsorolt Csikós Balázst kapta ellenfélnek az első fordulóban. Kevés azonban a puszta szerencse, azt meg is kell ragadni! És Dávid ezt tette, hiszen a nála 3 évvel idősebb Csikóst hátrányból fordítva, az első szettet elveszítve, döntő szett meccs-tiebreakkel 2/6 6/3 10/6-ra nyert. A legjobb 16 között aztán a ranglista 39. Simon még nagy falatnak bizonyult. Még egy kicsi hiányzik, néhány ranglista pont a fedettpályás OB főtáblához, de ha Dávid így folytatja, az is biztosan meglesz! Gratulálunk mindenkinek!

 

Szólj hozzá!

Címkék: bozsik lakatos szebeni dohányos edzőink fenyősi proszkurin szabadhegy versenyjelentések

A bejegyzés trackback címe:

https://ftctenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr753403775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása