HTML

DIEGO SC tenisz

Az Diego SC tenisz szakosztályának blogja. Eredmények, riportok, események az egyesület életéből.

Linkblog

Friss topikok

Serdülő fedettpályás OB - Szabadhegy Dani párosban ezüstérmes

2012.03.01. 10:44 blazerody

Február végén az utolsó korcsoportban, a 14 éveseknél is lezajlott a fedettpályás OB. A lányoknál Kakuk Csenge, míg a fiúknál Szabadhegy Dániel képviselhette az FTC-Diego egyesületet a főtáblán. Lássuk, milyen sikerrel!

Csenge az első fordulóban már kiemeltet kapott a ranglista 9. és Csengénél idősebb Komjáthy Luca személyében, így az FTC versenyzője nem tudott meglepetést okozni és kiesett az első kanyarban, párosban pedig nem indult.

Maradtak a remények Yetiben, aki viszont 8. kiemeltként vághatott neki a pályának. A sorsolása elég erősnek tűnt, de tudtuk hogy Dani a nála alacsonyabban rangsorolt versenyzőket szinte mindig magabiztosan veri, tehát az első 2 körben nem lehet igazán gondja. Ezt be is bizonyította, hiszen a 14. DeRossi Marcellt 6/2 6/0-ra, majd a 15. Dudás Csabát 6/1 6/2-re legyőzte és 10 bónuszponttal várta a folytatást a legjobb 8 között. A 4 közé jutásért már kemény küzdelem várt rá. Olyan magas színvonalú küzdelem, amilyenből sokra van szüksége Daninak, hogy a szűk elitbe betörjön. Az ellenfél Piros Zsombor a 4. helyen van a ranglistán, de ennek ellenére Dani már egyszer korábban legyőzte. Sajnos a mérkőzés rosszul indult, hiszen Dani elvesztette az adogatását és Zsombor 3/0-ra elhúzott. Yeti igazi másodszándékú bunyós és erőssége, hogy hátrányból teniszezzen, ennek megfelelően kiegyenlített. Egyre jobban belelendült a játékba és hosszú labdamenetekben mozgatta a fáradhatatlan Pirost, így 5/4-nél adogathatott a szettért. Itt azonban Dani bizonytalan lett és kettős hibát is vétve simán elbukta az adogatását. Két izgalmas gémet követően a fiúk eljutottak a tie-breakig, ahol Dani már 5-2-re is vezetett és simának nézett kis a szettgyőzelem, de megint bizonytalanság következett és Zsombor 5 pontot zsinórban megnyerve 7/5-re hozta a rövidítést. Mivel Dani rengeteget futtatta ellenfelét, ezért azt vártuk, hogy a második szettben Piros nem bírja az igénybevételt. Ennek többször jelét is adta és a hosszú labdamenetek után többször keresett pihentető támasztékot a sátor falán. Yeti azonban nem volt elég kegyetlen és a hatalmas szívvel védekező, de sokszor lerövidülő ellenfele labdáit nem tudta direkt-pontokra váltani. A fáradtság még jót is tett Zsombornak, aki ütései tempóját egy kicsit kényszerűen lelassítva kicsit még talán kevésbé kedvezett Yetinek, aki inkább az ellenfél erejéből és támadásaiból szeret építkezni. Bár fantasztikus fonák egyenesekből Dani rendre ziccereket dolgozott ki, a befejezések nem voltak elég kemények és gyorsak ezért 3/3-ig fej fej mellett haladtak a felek. Itt egy kicsit kihagyott Dani koncentrációja ráadásul néhány remek adogatását is még jobban "ritörnözte" vissza Zsombor, aki a 4/3-as vezetés után megnyugodva már egy-két keményebb támadást is bevállalt, így lett a vége 6/7(5) 3/6 a mi szempontunkból. Remek mérkőzés volt, amiből Yeti biztosan sokat fog tanulni. Bízunk benne, hogy ezek a meccsek segítik őt a legjobbak közé.

Párosban Dani kiválóan szerepelt Soha Lénó oldalán. Az első meccsen sima 6/1 6/1-gyel jutottak túl a Balassa-Dunai kettősön, majd kis szerencsével, játék nélkül  - a Csatári-Lovász páros betegsége miatt - mentek tovább az elődöntőbe. Ott az esélyesebbnek tartott 2. kiemelt Füle-Kotormán kettős is behódolt Yetiéknek 6/2 6/1-gyel. A döntőben is szoros eredmény született, de ezúttal Daniék vesztettek az első kiemelt Valkusz-Zeljenka párossal szemben, és 6/1 7/6(2) arányban alulmaradva szerezték meg az ezüstérmet. Szép siker! Csak így tovább!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kakuk szabadhegy versenyjelentések

A bejegyzés trackback címe:

https://ftctenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr364263919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása