HTML

DIEGO SC tenisz

Az Diego SC tenisz szakosztályának blogja. Eredmények, riportok, események az egyesület életéből.

Linkblog

Friss topikok

1-3. heti versenyek - Szentes és Fodor OB ezüstje, Madarásznak itthon jobban megy

2012.01.25. 08:42 blazerody

A tavalyi év végi remek eredmények után 2012-ben is folytatódik az FTC-Diego név nemesítése. Már az első 3 hétben is akad mivel dicsekedni. Kezdjük a legmagasabb szinten.

Madarász Geri nagy pontgyűjtő hadjáratba kezdett. ITF junior világranglistás helyezésén (164.) javítania kell, hogy esélye legyen bekerülni a Roland Garros mezőnyébe. Ebben most Pákai Norbi is segíti, aki az utóbbi 2 külföldi versenyére el is kísérte. Sajnos Madár lassan lendül csak játékba. Nehéz két versenyen van túl, de sem Szlovákiában, sem pedig Csehországban nem sikerült a pontszerzés, hiszen Gergő mindkét magasan jegyzett tornán kemény ellenfelekkel küzdött és szoros meccseken ugyan, de alulmaradt. Szlovákiában az elődöntőig jutó osztrák Miedler állította meg 6/4 7/6-tal, míg Csehországban a svájci Ritschard (6/4 6/3-mal), aki a tornagyőztes német Marterert is döntő szettre kényszerítette. Szlovákiában viszont párosban Gergő behúzott egy meccset így szerencsére az azzal szerzett 20 páros ponttal gyarapítani tudta kombinált pontjainak számát.

Idehaza viszont nagyszerűen lemérhette, hogy hol tart decemberhez képest, hiszen a Metro-n rendezett F1-es 100.000 forint összdíjazású versenyen nagyon jó mezőny gyűlt össze. Geri az első fordulóban erőnyerő volt, majd a 16 között egyesületünk másik remek formában lévő versenyzőjét Bozsik Attilát - aki az előtte lévő héten rendezett F1-es versenyen 8 közé jutott - búcsúztatta 6/3 6/4-gyel. A következő fordulóban a magyar ranglista 10. Szendrői Laci várta, de Geri rajta is túljutott egy pompás 3 szettes győzelemmel (6/3 3/6 6/3). Ez már egy komoly trófea. Következhetett az elődöntő azzal a ranglista 5. Filipenkó Viktorral, aki decemberben még simán verte Gerit. Most is sajnos vereség lett a vége, de a sokkal szorosabb 6/4 6/4 mutatja, hogy Gergő formája kezd biztató lenni. Ezzel a bronzéremmel és a 15 bónusz ponttal 4-5 hellyel feljebb lép a magyar erősorrendben. Nagy reményekkel várjuk a következő heti nemzetközi versenyeken való szerepléseit és drukkolunk neki, hogy külföldön is jöjjenek a sikerek.

Túl vagyunk a gyermek és ifjúsági fedett-pályás Országos Bajnokságokon. A 16 évesek között a fiú mezőnyben volt két indulónk, de sem Lakatos Dani, sem pedig Fenyősi Zoli nem tudta legyőzni ellenfelét. Dani párosban - Jakócs Gyurival az oldalán -tudott egy mérkőzést nyerni. A kicsiknél a fiú mezőnyben egyéniben csak Proszkurin Dávid volt érdekelt, és párosban Dobák Bálinttal felfértek a főtáblára, azonban győztes meccset így sem tudtunk szállítani.

A lány mezőnyben ellenben Szentes Réka kitett magáért és óriási sikert ért el! Réka 2010-ben már a 14 évesek között egyéni és páros bajnoki címet is szerzett egyesületünknek, tehát joggal tarthattak tőle ellenfelei. Idén ötödik kiemeltként kezdhette meg a küzdelmeket. Réka két sima győzelemmel (Veér 6/0 6/3 és Szabó Laura 6/0 6/2 ) jutott a 8 közé. Ott is megállíthatatlan volt és a 3. kiemelt Kovács Barbarát is 6/4 6/4-re legyőzte. Az elődöntőben szoros, döntő szettes csatában múlta felül a 2. kiemeltet búcsúztató Tsereteli Alexandrát. A döntőben aztán Stollár Rebeka ellen már kevésnek bizonyult, de így is a női szakág idei eddigi legszebb eredményét hozta ezzel az egyéni OB-ezüsttel. Ráadásul Réka párosban is bekerült az elődöntőbe, újabb FTC-Diegos OB-érmet szállítva. Köszönjük!

Fodor Csillában is maradt remény, hogy az FTC-Diegonak pontokat szerezzen és ő remek meglepetéssel rukkolt elő! Egyéniben is teljesítette a papírformát, hiszen a legjobb 16 közé bejutott Pankotay Dorkát 6/1 6/1-gyel felülmúlva és bónuszpontot szerezve, de párosban Horváth Adriennel az oldalán meg sem álltak a döntőig! Három csodálatos győzelemmel verekedték ki a magyar bajnoki döntőbe jutást és idei első OB érmünket, ami történetesen ezüst, hiszen szoros meccsen 6/4 6/2-vel az Almási-Aranyi páros bizonyult jobbnak. Gratulálunk! És bízunk benne, hogy februárban, a serdülők és a juniorok Országos Bajnokságán is terem még fradis babér.

Szabadhegy Dani már az ifjúságiak között is bontogatja szárnyait. A múlt héten egy kiemelt kategóriás versenyen a 16 éves korosztályban csak a selejtező táblára fért fel, de neki ez sem okozott gondot. A 2 nap alatt összesen 4 nála jóval magasabban jegyzett ifi fiút győzött le, és hihetetlen módon az elődöntőig menetelt. A skalpok közül kiemelkedik a 11. Horváth Péter és a 25. Zádor Tamás felett aratott küzdelmes győzelem. A legjobb 4 között a nemzetközi tapasztalatokkal is felvértezett, és Yetinél idősebb Koncz Barna aztán megálljt parancsolt Daninak, de ebből a szereplésből is látszik, hogy versenyzőnk sokra hivatott és hamar ki fogja nőni az F14-es mezőnyt. Remélhetőleg idén már nemzetközi versenyeken is dicsőséget szerezhet az FTC színeinek. Csak így tovább!

 

Szólj hozzá!

Címkék: fodor szentes madarász szabadhegy pákai

A bejegyzés trackback címe:

https://ftctenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr23752174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása