HTML

DIEGO SC tenisz

Az Diego SC tenisz szakosztályának blogja. Eredmények, riportok, események az egyesület életéből.

Linkblog

Friss topikok

49. heti versenyek - Yeti páros győzelme

2011.12.13. 20:34 blazerody

Az év utolsó előtti verseny-hétvégéjén is sikerült az FTC-Diego nevét fényeznünk, hiszen többen is szerepeltek fiaink közül és nem is akárhogyan!

Szabadhegy Danival kell kezdenünk, hiszen ő kiemelt F14-es versenyen vett részt Gyulán. Második kiemeltként nem okozhatott neki gondot az első két forduló és ő igazolta is az elvárásokat. Az első kanyarban Formanek Balázst 6/1 6/3-ra, majd a másodikban az F12-ben korosztályt váltó, igen tehetséges top10-es Bábosik Bencét 6/3 6/4-re győzte le. A 4 közé jutásért is nehéz feladat várt rá, hiszen a kecskeméti Gilly Zsombor nagy szervákra és kemény támadásokra képes, de Daninak ez sem okozott gondot, hiszen magabiztos 6/3 6/0-lal jutott az elődöntőbe. A 4 között azzal a Piros Zsomborral küzdhetett meg, aki az alsóbb korosztály listavezetője és feltűnő magabiztossággal menetelt az elődöntőig. Reméltük, hogy Yeti majd megállítja, de sajnos ez nem jött össze, és Dani 6/2 6/1-gyel a bronzérmet szerezte meg. Édes bosszú következett viszont párosban, hiszen Szabadhegy Dani azzal a zalaegerszegi Dudás Csabával állt össze párosban, akit szintén Piros Zsombor ütött el a továbbjutástól egyéniben. Volt mit törleszteniük, és ezt meg is tették! A döntőig meneteltek, ahol 6/0 6/4-re vettek revansot a Bábosik-Piros kettőstől és megnyerték a versenyt. Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy az utánpótlásnál mennyit számít a páros eredmény és Dani most értékes 120 páros ponthoz jutott, ami nagyon jól fog jönni az elitben való jövő évi tülekedésnél. Gratulálunk!

A felnőtt férfi mezőnyben Endrődy Máté próbált szerencsét a siófoki F1-es viadalon. Egy kissé erősnek tűnt a főtábla, de Máté legyőzhető ellenfelet kapott Karap Attila személyében, akinek ugyan esélyeit erősítette a hazai pálya és a magasabb ranglista helyezés, Máté azonban higgadt és fegyelmezett játékkal, agresszív pörgetésekkel tartotta hátul ellenfelét és végig koncentrálva használta ki a lerövidüléseket, egy pillanatig sem engedett ki, így egy remek 6/0 6/1 lett a vége. A folytatásban, a legjobb 8 között, az első kiemelt, aktuális fedett-pályás Magyar Bajnok Szatmáry Adrián várt rá, aki az idén is már 5 hazai trófeával büszkélkedett. Tavaly még ő volt az első számú magyar játékos, Balázs Attila edzője. Máté amit lehetett megtett és Adrián ellen is becsületesen küzdött. Főleg Szatmáry tenyeres oldalán, néha még gondot is okozott egyre javuló pörgetéseivel. A nagyobb tudás és a junior játékosunk számára még szokatlan sebesség előtt azonban hamar fejet kellett hajtania Máténak és 6/1 6/2-vel búcsúzott a versenytől. Az itt szerzett 10 ponttal biztosan javítani fog 8-10 helyet az országos erőlistán. Csak így tovább!

Szólj hozzá!

Címkék: szabadhegy endrődym versenyjelentések

A bejegyzés trackback címe:

https://ftctenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr503461299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása