HTML

DIEGO SC tenisz

Az Diego SC tenisz szakosztályának blogja. Eredmények, riportok, események az egyesület életéből.

Linkblog

Friss topikok

Szentes Réka és Dobák Bálint is döntőt játszott

2011.11.29. 11:38 blazerody

Két versenyzőnk is kiemelkedően szerepelt a hétvégén. A lányoknál a 16 éves korosztályban, a Talentum Teniszcentrumon rendeztek kiemelt 2. kategóriás versenyt. Szentes Réka első kiemeltként, esélyeshez méltón verekedte be magát a döntőbe, ahol a nagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkező Stolmár Rebekától - aki egyébként a 18 éves ranglistán meg is előzi Rékát - 6/0 6/3-ra kapott ki, és ezzel ezüstérmes lett.

Hasonlóan jól sikerült a vasárnap ígéretes fiatal teniszezőnknek Dobák Bálintnak is. Nehéz, F12-es versenyen is komolynak mondható mezőnyben, korábbi több győzelme okán esélyesként indulhatott az F10-es versenyen, és ki is tett magáért. Az első fordulóban minden gond nélkül legyűrte a fiatal, de nagyon ügyes Tomori Benedeket 4/1 4/0-ra. Majd a remekül támadó és nála idősebb Kászonyi Zsombort is legyőzte 4/1 4/1-re. Az elődöntőben már nehezebb falat várt rá. Azt a Fajta Pétert kellett legyőznie, aki az F12-es ranglistán januártól már a 15. hely körül lesz, és akivel az egymás elleni mérlegük 1-1-re állt. Bálint nehezen melegedett be és 0/4-re elbukta az első szettet, de hamar összekapta magát és egy 4/2-es második szett után kiharcolta a meccs-tiebreak-et. A rendkívül izgalmas rövidítésben aztán Bálint jobban bírta a feszültséget és 10/8-ra diadalmaskodott begyűjtve ezzel egy remek skalpot. A döntőben is szoros meccset játszott a nála másfél évvel idősebb Sallay Péterrel, hiszen még 3-3-hoz is volt labdája, de végül csak egy becsületes 2/4 2/4-et tudott kiharcolni a második helyet megszerezve. Bálint eddigi eredményei nagyon ígéretesek, annál is inkább, mert még jövőre is csak F10-es korosztályú lesz, de ha így fejlődik tovább, akkor Proszkurin Dáviddal kiegészülve nagyon ütőképes F12-es csapatunk lehet 1-2 éven belül.

Mindkét versenyzőnknek gratulálunk! Csak így tovább!

Szólj hozzá!

Címkék: szentes dobák

A bejegyzés trackback címe:

https://ftctenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr333421610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása