HTML

DIEGO SC tenisz

Az Diego SC tenisz szakosztályának blogja. Eredmények, riportok, események az egyesület életéből.

Linkblog

Friss topikok

A nagyszerű OB után is villognak az "újak"

2013.02.03. 21:22 blazerody

bukta_agi1.jpgAz egyesület életében példátlanul jól sikerült az idei fedettpályás OB. A 10 Diegos résztvevő közül 5-en szereztek érmet. A megnyerhető 16 éremből tehát ötöt akaszthattak versenyzőink nyakába. Óriási büszkeség és öröm, hogy a téli átigazolások alkalmával hozzánk pártoló játékosok közül hárman is örülhettek az eredményhirdetésekkor. Természetesen legnagyobb örömünket Bukta Ági okozta, aki első kiemeltként, egy friss ITF tornagyőzelemmel tarsolyában, és legnagyobb esélyesként úgy nyerte meg mind az 5 mérkőzését, és ezzel a Magyar Bajnoki címet, hogy egyetlen szettben sem vesztett többet 3 gémnél.

A férfi mezőnyben titkon bíztunk a meglepetésben és abban, hogy két kiemelkedő tehetségű fiatalunk - Madarász Geri és Csonka Gábor - felborítja a papírformát és döntőbe jut. Mindkét játékosunk született tehetség és a bölcsőből hozott, zseniális labdaérzékük bárki ellen sikert hozhat, azonban el kell ismerni, hogy ellenfeleik - Gergő esetében Szatmáry Adrián, Gábor esetében pedig a későbbi bajnok Filipenko Viktor - mindkét meccsen kiválóan, koncentráltan, nagyobb profizmussal és akarattal küzdöttek és megérdemelten kerekedtek felül. Gergő és Gábor azonban így is történelmet írt, hiszen férfi versenyzőink eddig sosem léphettek pályára OB egyéni elődöntőn. Kellemes desszertként kaptuk a végére Helmes Péter és a szintén idén hozzánk igazoló Sári Botond páros bronz érmét. A részletes eredmények a MTSZ honlapján itt: http://www.huntennis.hu/egyeni_versenyek/hazai_versenyek/versenynaptar?article_hid=12813 elérhetők.

Arany érmes: női egyéniben - Bukta Ágnes

Bronz érmes: férfi egyéniben - Csonka Gábor és Madarász Gergő, férfi párosban Helmes Péter és Sári Botond.

Az OB után sem állt meg az élet, sőt inkább felpörgött, hiszen jött a szenzációs hír, hogy Madarász Gergő utazik Moldáviába a Davis Kupa csapat tagjaként. Gergő önbizalmának és sportszakmai fejlődésének egészen biztosan hatalmas lökést ad majd ez az izgalmas egy hét, amit Kisinyovban a Magyar Válogatott tagjaként a felkészüléssel és a mérkőzésekkel tölthetett.

metroF1_2013jan_balla.jpgEzzel párhuzamosan Balla Peti is lendületet vett! Az OB-n is csak Madarász tudta őt megállítani a negyeddöntőben, de az OB utáni első F1-es pénzdíjas versenyen aztán senki! 4 mérkőzést húzott be zsinórban, és a döntőben komoly skalpot szerezve, a ranglista 8. Szendrői Lászlót tudta legyőzni döntő szettben.

Részletes eredmények és tábla itt: http://www.huntennis.hu/egyeni_versenyek/hazai_versenyek/versenynaptar?article_hid=12815

sariboti_kicsi.jpg

A most mögöttünk lévő hétvégén pedig a Metro pályán rendezett F1-es 100 ezres versenyen megint csak egy újoncunkra Sári Botondra lehettünk büszkék. Első meccsén a félelmetes szerváiról és balkezes nyerőiről híres Kecskeméti Sanyit verte döntő szettes csatában. Boti egy kicsit szétszórtan kezdett, de a második játszma közepétől nem volt kérdéses, hogy ki nyer, így a végjátszma egészen sima lett. Második győzelmét már feltűnő magabiztossággal, remek adogató játékokkal hozta, hiszen a hazai pályán teniszező és egykoron az utánpótlás listákon Botit megelőző Kétyi András skalpját is alig 1 óra alatt övére tűzhette. Az elődöntő első szettjében is remek szoros küzdelem alakult ki, de itt már komoly ellenfél Szendrői Laci szívta Boti vérét. Az adogatásokkal remekül tartotta magát A Diego játékosa, azonban a hosszabb labdamenetekben többször alul maradt. Így is 3/5-nél még futotta egy utolsó hárításra, de az első játszma hajszál híján, 4/6-ra elment. A másodikban Botond láthatóan sokat kockáztatott a szervákkal és gyorsításokkal törekedett a labdamenetek lerövidítésére, de sajnos a megnövelt kockázat hozta a hibákat is, ráadásul Boti térde sem volt 100 százalékos így 1/4-nél feladni kényszerült a találkozót. Sári ezzel az F1-es elődöntővel felnőtt pályafutása eddigi legjobbját érte el.

Gratulálunk minden versenyzőnknek!

Szólj hozzá!

Címkék: bukta sári balla madarász csonka helmes

A bejegyzés trackback címe:

https://ftctenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr235061063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása