HTML

DIEGO SC tenisz

Az Diego SC tenisz szakosztályának blogja. Eredmények, riportok, események az egyesület életéből.

Linkblog

Friss topikok

Augusztusi versenyek - Dobák és Endrődy újabb sikerei

2012.08.20. 11:57 blazerody

A nyári időszakban mindenki máshogy osztotta be a pihenőjét. Legjobb gyermek korosztályú játékosunk Dobák Bálint a júliusi "szabadságolás" után augusztusban tért vissza a versenypályákra és nem is akárhogyan! Amióta augusztus elején ismét versenyezni kezdett, azóta mindhárom indulása döntővel ért véget. Előbb a Városmajorban rendezett Major Kupán játszhatott az aranyéremért és rögtön meg is szerezte. A döntőben Makk Pétert verte, aki jóval előtte áll a  ranglistán. Bálint óriási küzdelemben, a döntő szett rövidítésben 0/6-ról, két meccslabdát hárítva fordított, így értékes bónuszpontokat is kapott az arany mellé. Következő hétvégén Keszthelyre, a dr. Forintos László emlékversenyre utazott, és oda sem ment hiába! Két győzelem után a döntőben megküzdhetett Simon Bertalannal. Bálintot ezúttal sem tudta senki legyőzni, így itt is aranyérmes lett.

dobak_batta1_eam.jpg

E két komoly skalpot követően a százhalombattai verseny következett, ahol már magasabb rangú megméretésen több ranglista pontot osztottak. Ennek megfelelően a mezőny is elég erős volt, de Bálint itt is - bár nem volt kiemelve - egy sima győzelemmel került elődöntőbe. Ott aztán megint egy nála erősebben rangsorolt játékost, Knapp Mártont győzött le egészen érett, erőteljes támadó játékkal. Ez már egy nagyon komoly trófea, hiszen Knapp 2 hónapja az F12-es OB egyéni döntősét Khín Dánielt is le tudta győzni.

dobak_batta2_eam.jpg

Bálintnak láthatóan jót tett ez a kis nyári pihenő, mert játéka sokkal okosabb, türelmesebb lett, de a remek támadó elemeket megtartotta és jókor alkalmazta. Sajnos a döntőben csak az első szettig tartott ki Dobák ereje, de hozzá kell tenni, hogy a 2 évvel idősebb és az erőlistán 12. Mészáros Dominik nagyon jól játszott Bálint ellen, akinek még így is lett volna esélye a szoros eredményre. Remek szereplés ez, hiszen Bálint csak 10. meccsét vesztette el és közben 4 olyan fiút is legyőzött, aki erősebbnek számít nála. Ha még jobban tudja stabilizálni küzdelmi képességeit és fegyelmét, akkor ígéretes utánpótlás eredményeket érhet el jövőre, hiszen már most is 7-8 ranglistahellyel magasabban lenne, ha a szövetség nem büntette volna pontelvonással egy nemzetközi gyermekversenyen való indulása miatt.

 

 

 

F12 Major Kupa döntő:

Dobák Bálint FTC-Diego (28.) - Makk Péter (14.) Pillangó TSE 6/3 3/6 13/11

F12 dr. Forintos László emlékverseny döntő:

Dobák Bálint FTC-Diego (28.) - Simon Bertalan (30.) Grand Slam Park 6/0 6/0

F12 Batta Kupa eredmények:

Dobák Bálint FTC-Diego (28.) - Krasznai Márton Vasas SC (125.) 6/1 6/1, Knapp Márton Építők TK (18.) 6/3 7/5, Mészáros Dominik BSE (12.) 4/6 1/6

A battai F2-es versenyen a felnőtt OB selejtező második körében búcsúzó Endrődy Máté keresett vigasztalást és meg is találta! Máté a körmérkőzéses rendszerben lebonyolított versenyen 3 sima győzelme mellé csak egy 3 szettes vereséget gyűjtött be, így az első helyet jobb szett-aránnyal szerezte meg, és ezzel újabb felnőtt versenyt nyert, idén már a negyediket.

mate_batta1_eam.jpg

F2 Batta Kupa döntő:

Endrődy Máté FTC-Diego (91.) - Domján Tamás Építők TK (407.) 6/0 7/5

Szólj hozzá!

Címkék: dobák endrődym

A bejegyzés trackback címe:

https://ftctenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr354721120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása