HTML

DIEGO SC tenisz

Az Diego SC tenisz szakosztályának blogja. Eredmények, riportok, események az egyesület életéből.

Linkblog

Friss topikok

Három érem a Balatonról - Máté és Yeti is kitett magáért

2012.07.23. 11:38 blazerody

mate_almadi_kicsi.jpg

Míg legjobbjaink a Szuperligára készülnek, addig fiataljaink, akik a második vonalban versenyeznek, szorgalmasan gyűjtögetik a győzelmeket. Endrődy Máté, Molnár Beni, Birkás Marci, Szabadhegy Dani alkotta négy fős alakulatunk a mindig nagyszámú résztvevővel, Balatonalmádiban megrendezett F2-es és F3-as versenyeken próbált szerencsét.

Ezen a versenyen évek óta hatalmas az érdeklődés. Az 100.000 Ft összdíjazású F2-es mezőny 32 főből állt, és az F3-ban sem volt sokkal kevesebb nevező, hiszen csak 6 lyuk volt a 32-es táblán, pedig a verseny egy időben folyt a Budapest- és Vidékbajnoksággal és 2 másik, egy szolnoki és egy esztergomi viadallal. A magasabban rangsorolt mezőnyben az első fordulóban 4 fiúnk közül csak Molnár Beni - meglepően könnyedén - és Endrődy Máté - óriási küzdelemben - tudott nyerni. Máté 2 meccslabdáról fordítva, döntő szett rövidítésben 5. meccslabdáját értékesítve 3 és fél óra után jutott túl Janda Martinon. A 8 közé kerülésért Beni a 3. kiemelt Hitter Csaba ellen szoros, látványos meccsen, jól játszva vérzett el, de Máté tovább menetelt, és kedvező sorsolását kihasználva bejutott a 8 közé. A negyeddöntőben újra egy döntő szettes csatába bonyolódott, de ezt is teljesítette, így az elődöntőben az a német Dvorák várt rá, aki az előző héten majdnem meglepte Szatmáry Adrián magyar bajnokunkat a balatonboglári F1-es versenyen. A változatos nyerőkkel, remek szervákkal néha már nemzetközi színvonalon játszó Dvorák ellen Máté csak akkor okozhatott volna gondot, ha nem fáradt és kevés esélye közül mindegyikkel élni tud, de sajnos nem így lett, így be kellett érnünk a bronzéremmel. Dvorák színvonalát az is igazolja, hogy végül a döntőt is megnyerte. Mátétól ez is remek eredmény, hiszen az elődöntőért már pénzdíj is járt, és ezzel a teljesítménnyel megint javított ranglista helyezésén.

szabadhegy.jpg

Az F3-as táblán már egy emberrel jobban álltunk az első kanyar után, mert itt Máté és Birkás Marci mellett az F2-ben korán búcsúzó Szabadhegy Dani fente a kardját valami meglepetésre. Sajnos Marci a második mérkőzését már elvesztette, de Yetinek összejött a jó szereplés, hiszen 3 szép győzelemmel bejutott az elődöntőbe, ahol a papírforma szerinti ellenfél, és jól ismert edzőpartner Endrődy Máté várta, aki a 2 nap alatt 5 győztes találkozón és zsinórban 15(!) felnőtt győzelmen volt már túl és ezen a hétvégén 7. mérkőzésén láthatóan kissé fásultan és türelmetlenül játszott. Dani tehetsége ellen pedig ez kevés, hiszen ő nagyon ki volt hegyezve a győzelemre. Stabil, változatos játékkal, és a második szettben már bátrabb támadásokra is vállalkozva Yeti így simán megnyerte a házi elődöntőt, és a helyi topjátékos Hitter Csabával játszhatott az aranyért. A döntőben aztán az agresszívebb, Hitter irányította a játékot és bár a mérkőzés eleje nagyon szoros volt, a végére a hazai tapasztaltabb játékos akarata érvényesült. Nekünk ebben a számban tehát, Máté bronza mellé, Yetitől egy ezüst került a gyűjteménybe, így a megszerezhető 8 éremből 3-at hozhattunk haza. Örömmel láttuk, hogy az OB II-es felnőtt csapat gerincét adó fiataljaink nagy kedvvel és egyre magasabb színvonalon játszanak. Szükség is lesz erre szeptemberben a csapatbajnoki találkozókon! Gratulálunk mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: birkás szabadhegy endrődym molnárb

A bejegyzés trackback címe:

https://ftctenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr944672380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása