HTML

DIEGO SC tenisz

Az Diego SC tenisz szakosztályának blogja. Eredmények, riportok, események az egyesület életéből.

Linkblog

Friss topikok

Méltó helyére került a bajnoki cím – Madarász Gergő Magyar Bajnok

2012.07.19. 15:39 blazerody

madar_bb.JPG

Egy kivételes korosztályos pályafutás gyönyörű befejezését láthatta tegnap a Kőér utcai teniszcentrum lelkes nézőserege. Madarász Gergő ellentmondást nem tűrő, ellenállhatatlan, látványos játékkal, 6/3 6/2 arányban győzte le Ágoston Györgyöt a junior OB döntőjében.

9 évvel ezelőtt már a korosztályos versenyek tehetséges résztvevője volt. Első F12-es utánpótlás Országos Bajnokságán aranyat nyert párosban. Aztán csaknem egy évtized alatt sok minden változott. A kis balkezes, ide-oda szaladgáló, szenzációsan pörgető, szalmaszőke lurkóból  félelmetesen szerváló, és a pályán viharként száguldó felnőtt férfi lett, de az őt leginkább jellemző, állandóan a szeme sarkában pajkosan bujkáló mosoly szerencsére azóta sem tűnt el. Egyedülálló trófeagyűjteménye, a 3 egyéni, 6 páros és 1 csapatban szerzett Magyar Bajnoki cím ellenére Gergő – sok korosztályos társával ellentétben – megmaradt végtelenül szorgalmas, lelkiismeretes és szerény sportembernek. Ellene játszani, vele dolgozni vagy akár csak nézni a játékát mindig megtisztelő és élvezetes, hiszen Gergő annak ellenére, hogy állandóan nyerni tud, természetéből fakadóan megőrizte a tenisz játékosságát és veszíteni is méltósággal tudott. Sokszor engedett egy-két gémet azoknak is, akiket könnyen lenullázhatott volna. Kegyelemből, reményt adó segítségként vagy csak sokoldalúságának próbálgatása miatt… ki tudja? Mindenesetre az is előfordult, hogy inkább pályára állt betegen veszíteni, csak hogy ne fossza meg a bónuszpontoktól gyengébb ellenfelét. A címek, a győzelmek, amiket az évek során szerzett egyre több felelősséget is hoztak magukkal, és Gergő ezeknek is meg tudott felelni. Sokáig volt hűséges a Bókay-kert pályáihoz, Fagyas Katalinhoz, Böröczky Zolihoz, aztán úgy érezte váltania kell, és Kisgyörgy Gergő és az FTC-Diego csapata segítségével építgette tovább karrierjét.

Többé a korosztályos versenyeken nem láthatjuk őt, de ne legyenek kétségeink afelől, hogy a felnőttek között is le fogja tenni örökségét a magyar teniszben. Ezt el is kezdte azzal, hogy 2011-ben a felnőtt OB-n párosban Kisgyörgy Gergővel bajnoki döntőt játszott, aztán idén télen megnyerte a felnőtt Budapest Bajnokságot egyéniben és a ranglistán már a 16. Az augusztusi szuperliga meccseken ismét szoríthatunk sikereiért, és még sokszor elmondhatjuk majd családtagként, játékosként, edzőként, szurkolóként: Köszönjük Gergő!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ftctenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr474666416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása