HTML

DIEGO SC tenisz

Az Diego SC tenisz szakosztályának blogja. Eredmények, riportok, események az egyesület életéből.

Linkblog

Friss topikok

Diego Kupa - Montvai itthon tartotta a pénzdíjat, Zeze ezüstérmes az ifik közt

2012.06.14. 15:32 blazerody

Az FTC-Diego szuperligás játékosa Montvai Gábor nyerte a hétfőig elhúzódó F2-es 100 ezer forint összdíjazású férfi versenyt. Gábor mostanában már nem versenyez aktívan, és legtöbb energiáját egyesületünk legfiatalabb utánpótlás játékosainak nevelgetésére áldozza, de jut ideje bőven a szuperligás csapattagokkal való edzésre is, ezért egészen jó formában van. Talán ez bátorította őt arra, hogy elinduljon a hazai rendezésű pénzdíjas viadalon. Ranglistája alapján még mindig a 2. helyen emelték ki, így nem csoda, hogy első 2 mérkőzésén összesen 2 gémet veszítve sem töltött 1 órát a pályán. Aki ismeri látványos játékát az nem csodálkozik, hiszen a magyar mezőny egyik legjobb adogató játékosát tudhatjuk magunkénak személyében. A hatalmas sebességű adogatásokat pedig ezen a hétvégén magabiztosan fejelte meg remek támadó és nyerő ütésekkel is. Az elődöntőben a fiatal Kovács Imi próbálta egy kicsit nehezebbé tenni Montvai menetelésést, de neki sem sikerült igazán. A 6/1 6/3-as végeredmény is csak azért alakult ki, mert Gábor az utolsó gémekben már csak adogatásaira figyelt, a labdameneteket elkönnyelműsködte. A döntő már izgalmasabbnak ígérkezett, hiszen a szentesi Ajkay Norbert az első kiemelt Kínál Kristófot verte ki a másik elődöntőn, de a nagy izgalmak sajnos elmaradtak. Bár Norbi már komolyabb ellenfélnek számított, Gábor mégis simán 6/2 6/2-vel húzta be a döntőt és tartotta itthon a kupát, példát mutatva ezzel azoknak a fiatalabb FTC-Diego játékosoknak, akik neki szurkoltak a hétvégén.

Ráadásul a pálya széléről szurkoltak, hiszen sokan voltak kint a helyszínen, ugyanis a férfi verseny mellett F16-os és F18-as korosztályban is rendeztek kiemelt kategóriás mérkőzéseket.

fenyosi.jpg

Sajnos a fiatalok közül csak egy embernek Fenyősi Zezének sikerült kiemelkedően szerepelnie, de ő remekül szórakoztatta a csapattársakat és a semleges nézőket is. Az F18-as táblán Szebeni Danit búcsúztatta, majd pedig 3 és fél órás maratoni csatában mini-Santoroként rohangálva, és szebbnél szebb pontokat ütve, 5 bónusz pontot gyűjtve, 6/3 5/7 6/4-re győzte le a 15. helyen lévő Papp Márkot. A következő körben, a 8 között persze az első kiemelt Ágoston Gyuri már túl nehéz feladatnak bizonyult, de Zeze ekkor már inkább az F16-os mérkőzésére koncentrált ott ugyanis már 2 győzelemmel a háta mögött döntőbe jutott. Fenyősit második kiemeltként az első kiemeltet az ex-Diegos Lakatos Danit kiverő Pusztay Szabin várta. Lakatos Dani gyors de sematikus játéka jobban feküdt volna Zezének, ugyanis Pusztay személyében emberére talált. Ellenfele nem engedte, hogy Zeze ritmustalan, kiszámíthatatlan játéka kerekedjen felül, és rendre viszonozta a látványos poénokat. Remek döntő szettes mérkőzés alakult ki, melyet végül megérdemelten Szabin nyert, így Zezének ezen a hétvégén meg kellett elégednie a nézők és a csapattársak tapsával és elismerésével, no meg az ezüstéremmel.

A hétvégén egyébként a többi versenyzőnk sem tétlenkedett, hiszen Fodor Csilla ezüstöt, Dobák Bálint pedig bronzot nyert a 12 éves korosztályban, a Europe Tennis Club által rendezett viadalokon. Gratulálunk!

Szólj hozzá!

Címkék: fodor montvai fenyősi dobák

A bejegyzés trackback címe:

https://ftctenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr454588153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása